Ersas'ın Cumhuriyet tutkusu

Ersas

Erdek, Düzlerdeki sahil sitesi Ersas” Zafer Bayramı Kutlaması ile 42 yıllık geleneği sürdürdü.

1968 yılında Ankaralı 90 ailenin Düzler’ de satın aldıkları 12 dönüm arazi üzerinde iki bloktan oluşan 40.m2 lik sayfiye sitesi Ersas, Cumhuriyete ve ilkeleriyle bütünleşen farklı bir yaşam alanı olarak dikkatleri topluyor.

Ersas sakinleri 1972 yılından beri sürdürdükleri site hayatlarına anlam kazandıran sezonluk yaşamları

42 yılda komşuluk ilişkilerini aşarak akrabalık ilişkileriyle bütünleşmesine neden olmuş.

Bu nedenle uyum içinde, sevinç ve hüzünleri ile birlikte yaşarken büyük bir aile olmanın sevincini paylaşıyorlar.

Her yıl nisan ayında başlayan Ersas serüveni eylül ayının sonuna kadar devam ediyor. Türkiye’de denizle bütünleşen ender müstakil sitelerden birisi olan Ersas ’ta her meslek grubundan kimlik görmek mümkün.

Emekli bürokratından yüksek rütbeli askerine, bakanından parlamenterine, müsteşarından hakim ve hekimine, memurundan işçisine uzanan Türkiye mozaiğinin yaşadığı çok farklı bir yapıya sahip olan Ersas, yaz sezonunda doluluk oranı %100 lere taşıyor.

Ersas ’ta mutlu günlerin yanı sıra dini ve resmi bayramlarda hazırlanan site içi programlar ortak yaşam ritmine renk katıyor. Bu bütünlük 42 yıldır mutlu bir biçimde sürerken Ersas sakinleri kendi kolonileri içinde kız alıp verme ile de büyük oranda akrabalık ilişkisi içinde bulunuyor.

Yaklaşık 350 – 500 kişinin yaşadığı Ersas ’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı da bu coşkuyla kutlandı.

Sayısız Türk bayrağı ile süslenen sitede Zafer Bayramı coşkusu dolu dolu kutlandı. İçlerinde eski Devlet Bakanlarından Yücel Seçkiner, Tarım Bakanlarından Reşat Akdan, eski Başbakanlık Müsteşarlarından İsmail Ertan, eski Beden Terbiyesi Genel Müdür Yardımcısı Emekli Albay Abdullah Gökpınar, Yüksek Seçim Kurulu Eski Başkan Vekili Abdi Akın, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlerinden Ferit Bernay, CHP Milletvekili Sinan Aygün ve annesinin birlikte yaşadığı Ersas her yıl 9 ağustosta gerçekleştirdiği kuruluş yıl dönümü balosu ile dostlukları perçinleştiriyor.

Cumhuriyet ve Atatürk’üne aşık bir site olan Ersas dededen toruna Erdek sevgisi ile bütünleşip Ersas’ı ikinci adres olarak benimseyen ailelerin yaşadığı farklı bir site olmanın ayrıcalığını bu sezonda da dolu dolu yaşadı.

Nisan ayından itibaren büyük bir hasretle başlayan buluşma Eylül ayı ile birlikte buruk vedalar yerini gelecek yılın randevularına bırakıyor.



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı